Aangifte tegen College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enschede.

13-08-2021 09:58

René Beunders, voorman van Stichting 'Sociaal Hart Enschede', heeft aangifte gedaan tegen scheidend burgemeester Onno van Veldhuizen, vijf wethouders en zes ambtenaren van de gemeente Enschede vanwege intimidaties aan zijn adres.

 

De burgemeester, wethouders en de ambtenaren hebben volgens Beunders ‘met lafhartige intimidatiepogingen’ structureel geprobeerd hem en zijn stichting monddood te maken en in diskrediet te brengen. Hij spreekt van aanvallen die zijn begonnen vrijwel direct na de uitzending van BNN/VARA 'Opstandelingen' op 25 juni 2020. In die documentaire werd stevige kritiek geuit op de gemeente Enschede vanwege het gevoerde bijstands- en zorgbeleid. Van Veldhuizen, die in zijn ogen de kwade genius is achter de intimidatiepoging, beticht hij van het plegen van een ambtsmisdrijf.

 

Waarschuwing

 

Beunders stelt dat hij als belangenbehartiger van kwetsbare inwoners te allen tijde kritiek mag uiten op het beleid en uitvoering van de gemeente ‘zonder daarvoor afgestraft te hoeven worden met een valse aangifte, een onterechte waarschuwingsbrief en valse beschuldigingen.’ Eerder deed de gemeente namelijk aangifte tegen Beunders wegens smaad en laster, een aangifte die door het Openbaar Ministerie werd geseponeerd. De gemeente heeft bovendien, in een andere kwestie, Beunders een waarschuwingsbrief geschreven te stoppen met het onheus bejegenen van ambtenaren.

 

Strafvervolging

 

Beunders wil nu strafvervolging voor Van Veldhuizen, de wethouders en de betrokken ambtenaren. ‘Ze moeten niet denken dat ze met dit soort praktijken ongestraft wegkomen. Hij deed dat bij de politie Berkelland in het Gelderse Borculo en niet in Overijssel. ‘Buiten de invloedssfeer van het Driehoeksoverleg Enschede en de Veiligheidsregio Twente omdat Van Veldhuizen daar respectievelijk deel van uitmaakt en voorzitter van is’, aldus Beunders.

 

Bron : BinnenlandsBestuur.NL

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/aangifte-tegen-college-enschede.17946010.lynkx?tid=TIDP978553XF89A4BD9B49A47F789F04D1481A7447AYI5&utm_campaign=BB_NB_Dagelijks&utm_medium=email&utm_source=binnenlandsbestuur

 

Zie ook AD.NL

https://www.ad.nl/enschede/enschedese-luis-in-de-pels-doet-aangifte-tegen-burgemeester-van-veldhuizen-lafhartige-intimidatiepogingen~a21249cd/