Advocatenkantoor Houthoff verbreekt banden met Rusland.

03-03-2022 09:13

Het Amsterdamse advocatenkantoor Houthoff verbreekt alle banden met Rusland en gelieerde personen en bedrijven vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook neemt Houthoff geen nieuwe opdrachten meer aan van dergelijke partijen. Dat heeft het advocatenkantoor donderdag bekendgemaakt.

 

De beroepsregels voor advocaten stellen strenge eisen aan het nemen van een dergelijk besluit, ook als de omstandigheden zo ernstig zijn als nu in Oekraïne. Houthoff zal ook bij de uitvoering van dit besluit de zorgvuldigheid in acht moeten nemen die van een advocaat wordt geëist. Aan deze zorgplicht wordt in overleg met de Amsterdamse Deken van de Orde van Advocaten invulling gegeven", aldus Houthoff in een verklaring.

 

Vorig jaar schreef Follow the Money dat Houthoff grote Russische bedrijven als Gazprom, VEON en LetterOne als klant had, maar ook de Russische staat. Door de banden met Rusland wordt het bedrijf weleens 'Kremlinkantoor' genoemd.

 

Het bedrijf liet woensdag al weten dat het zeer geschokt is door de situatie in Oekraïne. "De oorlog in Oekraïne veroordelen wij als een schending van internationaal recht en mensenrechten", aldus het advocatenkantoor in de verklaring.

 

Bron  NU.NL

https://www.nu.nl/economie/6187278/advocatenkantoor-houthoff-verbreekt-banden-met-rusland.html