Almelose Poortaffaire // Uitspraak Gerechtshof Arnhem omschrijft waarde drukkende effectie in uitspraak.

26-05-2023 15:54

Het gerechtshof Arnhem haalde in haar uitspraak deze week alle door Stegehuis geponeerde pijnpunten aan en bevestigde de waardedaling van 299.000,--

naar 124.000,-- euro alleen al vanwege de omstreden poort die het onmogelijk maakt voor de inwoner uit Almelo om rechtstreeks in zijn woning te komen.

De waarde van het woongedeelte bleef op nul euro staan. Het over blijvende bedrijfdeel van  Stegehuis kreeg niet de stempel incourant onroerendgoed.

 

Wel memoreerde de Raadsheer de bodemverantreiniging achter het pand van Stegehuis ter plekke van het voormalig Almelose Stadhuis.dat in 2022 gesaneerd zou zijn . Door Stegehuis was ingebracht dat de grondwatersstroming niet in beeld was gebracht door de gemeente respectievelijk de eigenaar van het oude Stadhuis en dater op zijn locatie door de gemeente niet een zogeheten nul-meting was doorgevoerd. 

 

Opmerkelijk is ook de passage in de uitspraak waar gewag wordt gemaakt  van een wederrechtelijke ingebruikname van een gedeele van het het perceel grond van Stegehuis door een woningbouwstichting die pal achte het pand van Stegehuis een appartemenflat heeft gerealiseerd. Stegehuis stelde ter zitting bij het Hof dat gemeentelijke kadastrale tekeningen niet als authentieke akten konden worden aangemerkt maar wel de kaddastrale tekeningen van het het Kadaster en Openbare Registers te Zwolle. Die kwestie werd niet meegnomen in de uitspraak waarschijnlijk omdat Stegehuis daarvoor een afzonderlijke procedure in civilel-rechtelijke zin kan voeren waardoor het Hof afzag van het stellen van prejudiciele vragen met gelijktijdige aanhouding van de zaak.

 

Zowel Stegehuis alswel diens raadsman waren niet bereikbaar voor commentaar.

 

Zie ook o.a. 

https://emls.webnode.nl/search/?text=almelose+poortaffaire&type=2