Almelose Poortaffaire // Almelo moest op last van de RvS het bezwaarschrift van S van juni 2019 opnieuw behandelen. Advocaat als voorzitter van de commissie is niet onafhankelijk. Alsnog vrijval van documenten.

04-05-2022 08:21

De gemeente Almelo moest op last van de RvS het bezwaarschrift van de gepensioneerde Almelose antiekhandelaar S van juni 2019 opnieuw behandelen o.a. omdat de voorzitter van de bezwarencommissie die advocaat is niet als een neutrale onafhankelijke voorzitter kan worden beschouwd.

De hele zaak moest worden overgedaan op. De nieuwe openbare hoorzittingen met een nieuw samengestelde hoorcommissie hebben plaatsgevonden op  24 januari 2022 en op 4 april 2022 ten gemeentehuize van Almelo.

 

De Almelose ondernemer werd door de Almelose bezwaarschriftencommissie in het gelijk gesteld en B. en W. werd geadviseerd dat advies over te nemen die vervolgens de hoofdbezwaren via een beschikking van 28 april 2022  gegrond verklaarde onder alsnog vrijgave van 28 documenten. Overige documenten vastgelegd in gemeentelijke informatiedragers zouden volgens het Almelose college van  B. en W. buiten het wob-rekest vallen.

 

Of dat laatste zo is wordt betwijfeld door S. Tot de opgevraagde stukken behoren ook alle stukken die door een reeks van advocaten en een notarissen, bestuurders en ambtenaren zowel op zakelijke als privételefoons via WhatsApp en emailverkeer zijn verzonden.

 

Of beroep wordt ingesteld is niet bekend.

Zowel S als wel diens gemachtigde waren niet bereikbaar voor nadere toelichting