Autoriteit Financiële Markten (AFM) benadrukt belang voorbereiding no-deal brexit

18-10-2019 08:17

De AFM waarschuwt dat het risico op een no-deal brexit nog steeds aanwezig is en dringt aan op goede voorbereiding.

 

Dat meldt de AFM op haar website. "Het risico op een no-deal brexit per 31 oktober 2019 is nog steeds aanwezig. Een no-deal brexit, zonder nadere afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) en zonder overgangsregeling, kan ondernemingen en hun klanten direct raken. Hoewel veel partijen al voorbereidingen hebben getroffen, blijft het noodzakelijk oog te houden voor onvoorziene omstandigheden en volatiliteit op financiële markten. Wanneer het VK zonder overgangsregeling de EU verlaat, dan kunnen Nederlandse marktpartijen mogelijk niet langer diensten verlenen aan hun klanten", aldus de AFM.

 

De AFM heeft enkele informatiepagina's online staan waarop de toezichthouder ingaat op veelgestelde vragen over een no-deal brexit.

 

Onrust

Ook het IMF waarschuwde vandaag in zijn maandelijkse 'Global Financial Stability Report' voor de "onrust" die een no-deal brexit teweeg kunnen brengen op de financiële markten en de wereldeconomie. Volgens het IMF is de wereldeconomie momenteel kwetsbaar, vanwege onder meer de handelsoorlog tussen VS en China en een wereldwijde schuldenberg met daarin veel problematische leningen. Wanneer daar een no-deal brexit bovenop komt wordt de kans op recessies volgens het IMF aanzienlijk groter.

 

Bron : Accountanta.NL

https://www.accountant.nl/nieuws/2019/10/afm-benadrukt-belang-voorbereiding-no-deal-brexit/?utm_campaign=Acc.nl+x+mnd+2019&utm_source=+Accountant.nl&utm_medium=email