Dossier Dalfsen // Dalfsenaar is het niet eens met tweede aanwijzingsbesluit Wet voorkeursrecht gemeenten en niet eens met het AVG-besluit t.a..v. zijn persoonsgegevens.

12-09-2019 08:09

Nadat de Dalfsenaarse Wvg-AVG zaak in gemeentelijke bezwaarschriftencommissie voor derde maal werd aangehouden werd door B. en W. het bezwaar ongegrond verklaard.

De Dalfsenaar is in bezit van het mooiste plekje van Dalfsen (boerderijtje met grond) alles gelegen in het buitengebied gelegen zeer nabij de bebouwde van Dalfsen.

 

De betrokken inwoner vroeg zijn persoonsgegevens-verwerkingen op cfm de dataprotectierichtlijn (95/46/EG) vanaf 1 januari 2000

 

Mede debet aan de procedure lag het jarenlange geschil van de betrokken inwoner met het gemeentebestuur van Dalfsen t.a.v. diverse kwesties waaronder ook begrepen een Wvg-aanwijzingsbesluit ex  art 26 Wet Voorkeursrecht gemeenten. Het betrof een Wvg-tweede Wvg aanwijzingsbesluit waardoor zijn boerderijtje met grond werd getroffen.

 

De Inwoner van Dalfsen beroep had  middels een AVG-rekest om afschrift van een verwerkingslijst verzocht over een geduide periode. Tegen de afwijzende beschikking op bezwaar stelt de Dalfenaar  beroep in bij de rechtbank.

 

Zie ook:

https://emls.webnode.nl/news/de-dalfsense-wvg-avg-zaak-in-gemeentelijke-bezwaarschriftencommissie-voor-derde-maal-aangehouden/

 

 

================================= 

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 12 september 2019