Dossier 5G // De straling van mobiele telefoons doodt bijen, aldus nieuwe studie (72 wetenschappelijke papers van de 83 die ze analyseerden, ontdekten dat de straling een schadelijke invloed had op insecten, en vooral op bijen, wespen en vliegen)

31-12-2020 08:04

EMF’s, de elektromagnetische frequenties van telefoons, mobiele netwerken en wi-fi verstoren de navigatiesystemen van de insecten en daarmee hun immuunsysteem.

 

Het bewijs is overweldigend, zeggen onderzoekers van de Nature en Biodiversity Conservation Union (Nabu), die in 72 wetenschappelijke papers van de 83 die ze analyseerden, ontdekten dat de straling een schadelijke invloed had op insecten, en vooral op bijen, wespen en vliegen.

 

De straling van mobiele telefoons en wi-fi veroorzaakt de meeste schade. Het activeert een biochemische kettingreactie bij de insecten die hun circadiane ritmes en immuunsysteem ontregelt. Het verstoort ook hun vermogen om te navigeren, omdat ze interfereren met de magnetische velden waarop de insecten vertrouwen.

 

De Nabu, gevestigd in Duitsland, is pessimistisch dat er iets zal veranderen. ‘Het grijpt in op onze dagelijkse gewoonten en achter mobiele communicatietechnologie zitten krachtige economische belangen,’ meent Johannes Enssle, hoofd van de zuidelijke sectie van Nabu.

 

In feite zal het probleem waarschijnlijk verergeren met de introductie van de 5G-technologie, die ongeveer honderd keer krachtiger is dan 4G en de eerdere netwerken die de Nabu heeft beoordeeld.

 

Bron : MedischDossier.NL  

Bron : Nature and Biodiversity Conservation Union

https://www.medischdossier.org/de-straling-van-mobiele-telefoons-doodt-bijen-aldus-nieuwe-studie/

https://baden-wuerttemberg.nabu.de/imperia/md/nabu/images/regional/bw/einmaligeverwendung/thill_2020_review_insekten_komplette_studie_mit_zusammenfassung.pdf