Dossier Almelose Poortaffaire // Stegehuis vraagt om afschrift van een nul-meeting

04-11-2022 16:13

Dossier Almelose Poortaffaire // Stegehuis vraagt om afschrift van een nul-meeting t.a.v. vastlegging van verontreiniging van de ondergrond van de steeg welke de gemeente Almelo in eigendom toebehoorde doch heeft doen vervreemden aan buurman zijnde de eigenaar van DOC-19 , op te vragen.

 

Tevens wordt verzocht om afschriften controle- en bevindingsrapporten, memo’s , foto’s en vanuit overige informatiedragers opgeslagen materiaal vanuit het Amelose stadhuis  n.a.v. diverse meldingen van Stegehuis vanaf 2008 van illegale opslag in de steeg van o.a. vaten met  bekende en onbekende inhoud.

 

Voorgeshiedenis

Het oude voormalige gemeentehuis ligt vlak achter de woning van dhr. Stegehuis.

Stegehuis heeft recent vanuit TC-Tubantia vernomen dat de ondergrond en rondom gelegen gronden zwaar zijn vervuild. Daarom verzoekt hij nu om afschriften van de onderzoeksrapporten van zowel de ondergrond als wel van het grondwater en van de authentieke akten en bijlagen betrekking hebbende op het vervreemden van de grond en opstallen van de locatie van het oude Stadhuis incluis erfdienstbaarheden met eventuele bijlagen en van onderhandse koopakten al of niet opgesteld door makelaars/taxateurs al of niet beëdigd.

 

Gelijkertijd verzoekt hij ingevolge de nieuwe Wet Woo aan het Almelose College van B. en W. om afschriften van alle informatiedragers betrekking hebbende op de verkoop van het oude stadhuis alsmede afschriften van zowel voor de datum van vervreemding als wel na die datum, alsmede om afschriften van verzonden en ontvangen brieven m.b.t. opdrachtgeving/opdrachtneming aan alle en van alle gecertificeerde of niet gecertificeerde bodemonderzoeksbureaus vanaf  de afgelopen 10 jaar.

 

Zie ook :

https://emls.webnode.nl/search/?text=Almelose+Poortaffaire&type=2