Dossier Keskin // Behoeft het Nederlandse beoordelingskader i heroverweging n het licht van art. 6 EVRM op onderdelen na Keskin?

18-03-2021 08:24

De zaak Keskin betreft de beoordeling van verzoeken van de verdediging om getuigen à charge te horen in het licht van art. 6 EVRM. De vierde sectie van het Hof oordeelde dat art. 6, eerste lid in samenhang met het derde lid onder d, EVRM in de strafprocedure tegen Keskin was geschonden, doordat de verdachte zonder voldoende redengeving niet in de gelegenheid was geweest zeven getuigen à charge te (doen) ondervragen, terwijl de bewezenverklaring in beslissende mate op de verklaringen van deze getuigen was gebaseerd en onvoldoende compensatie was geboden. Het belang van het arrest is niet zozeer gelegen in de casuïstiek, als wel in de dialoog die het EHRM met de Hoge Raad aangaat. Het EHRM gaat daarbij de confrontatie met de Nederlandse strafrechtspraak niet uit de weg. Het Straatsburgse Hof plaatst in dit verband kritische kanttekeningen bij de verwerking van de rechtspraak van het EHRM in enkele (overzichts)arresten van de Hoge Raad.

 

Lees verder op Bijzonderstrsfrecht.NL ……………..

https://www.bijzonderstrafrecht.nl/home/conclusie-ag-behoeft-het-nederlandse-beoordelingskader-in-het-licht-van-art-6-evrm-op-onderdelen-heroverweging-na-keskin

 

Zie o.a. ook :

https://emls.webnode.nl/search/?text=keskin&type=2