Dossier Vuurwerkramp // (3) Vuurwerkramp: Nieuw. Op basis van het reviewrapport zullen oude en nieuwe media publiceren over de inhoud van het rapport.

19-10-2018 19:51

Brandstichter.

 

Gecreëerd bewijs en weggehouden ontlastend bewijs. Hoe een onschuldige tot 15jr cel werd veroordeeld.

S.E. Fireworks. De ramp moest een overtreding van de vergunning zijn. Binnen de regelgeving mocht de ramp niet gebeuren. 'Te-veel-en-te-zwaar' vuurwerk.

 

Commissie Oosting.

Gefingeerde lessen en contra-expertises. Hoe een parlementaire enquête moest worden voorkomen. "Oosting is de maat der dingen".

 

TNO's dubbele tong.

TNO laat zijn onderzoeksresultaten hangen naar de opdrachtgever. Binnenkort op 'Follow the Money'.

 

Rijksrecherche.

 

BIZ Gelderland-Midden (2003) en Esaltato (2010) deden verontrustende bevindingen. De rijksrecherche neutraliseert.

Blusvoorschriften 2018. In de ene regio moet de brandweer een vuurwerkbrand blussen (offensief), in de andere regio afstand bewaren (defensief). BZK schrijft een offensieve benadering voor, net als in Enschede 13 mei 2000.

 

Brandweeroptreden.

 

Het oordeel over het brandweeroptreden was bepalend voor het strafrechtelijk onderzoek en de toekomst van landelijke politici. Wat er gebeurde.

Minister Remkes.

 

De minister van BZK was instrumenteel in het aanlijnen van de Enschedese gemeenteraad en het handhaven van verkeerde blusvoorschriften.

Minister Donner. De minister van Justitie wist van de onregelmatigheden, schakelde de rijksrecherche in en hield de Tweede Kamer onwetend.

 

https://www.linkedin.com/pulse/vuurwerkramp-nieuw-paul-van-buitenen?trk=related_artice_03.%20Vuurwerkramp%3A%20Nieuw_article-card_title

 

Zie ook

https://rudibakker.nl/media

===============================

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 19 oktober 2018