Dossier Vuurwerkramp // Aansprakelijkheidsstelling van gemeente Enschede valt niet onder de dekking van verzekeraar CBA voor 2004

10-01-2020 15:31

Uit een door de Burgemeester van Enschede vandaag verzonden bericht aan de gemeenteraadsleden bericht de Enschedese Burgemeester dat de schade die de  voormalige directeur van SE Fireworks VOF stelt te hebben geleden formeel niet onder de gemeentelijke dekking valt van de enkele jaren geleden afgesloten nieuwe gemeentelijke verzekering bij CBA. Deze verzekering kent namelijk een inloopdekking  - dekking voor oude verzekeringskwesties – die teruggaat tot uiterlijk 1 januari 2004. Nadat Juridisch Bureau BAWA kennis had verkregen dat CBA de claim had teruggegeven aan de gemeente Enschede werd vervolgens de claim rechtstreeks bij de gemeenteraad als ingekomen stuk onder handhaving van de claim  ingebracht. De gemeente Enschede was opnieuw aan zet. De gemeente schakelde een gespecialiseerd advocatenkantoor in (Nysingh Advocaten te Arnhem).  Dat kantoor behartigt nu de belangen van de gemeente Enschede en wijst de claim af, alsdus de Burgemeester in zijn heden verzonden bericht.  

Wordt vervolgd .............

 

Opm. EMLS

BAWA wenste in dit stadium niet te reageren op de mededelingen van de Burgemeester omdat nagelaten wordt om bekend te maken of Enschede voor 2004 was verzekerd en bij welke verzekeraar.

Wordt vervolgd ......

 

 

============================= 

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 10 januari 2020