Dossier Vuurwerkramp // Tweede Kamer: Gesprek op 6 december over rapport Vuurwerkramp.

09-11-2018 08:36

In de vergadering van  7 november heeft de Vaste Kamercommissie Justitie & Veiligheid besloten om Paul van Buitenen te gaan horen over de bevindingen uit de vier jaar durende review van de strafrechtelijke vervolging van de  Enschedese uurwerkramp van 13 mei 2000. Het voorstel van Kamerleden Ronald van Raak (SP), Kees van der Staaij (SGP) en Henk Krol (50plus) is unaniem aangenomen. De datum van dat gesprek met Van Buitenen, in besloten zitting, is inmiddels bepaald en zal plaatsvinden op donderdag 6 december as. tussen 14u en 15u. 

 

Vooraf aan de bijeenkomst zullen de leden van de commissie J&V via de griffie een exemplaar van het door hem opgestelde reviewrapport ontvangen. Gelet op de omvang (1.100 blz) vraagt de commissie tevens om een toegankelijke samenvatting. Deze stelt Paul van Buitenen  nu op.

 

Van Buitenen is  heel blij met dit resultaat. Naar aanleiding van de informatie die de Kamercommissie via het rapport en het gesprek op 6 december van hem krijgt, zullen zij beslissen of verdere behandeling binnen de Tweede Kamer zinvol is, aldus van Buitenen.

 

Zie  o.a. 

https://rudibakker.nl/ 

https://twitter.com/RobVor 

https://twitter.com/hashtag/Vuurwerkramp?src=hash

 

 

================================

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 9 november 2018