Dossier Vuurwerkramp Up-Date // Motie….. op het moment dat u voor de motie kiest bent u voor de waarheid, en bent u tegen de motie dan ondersteunt u de waarheid niet."

07-01-2022 17:04

Vuurwerkramp-Motie….. op het moment dat u voor de motie kiest bent u voor de waarheid, en bent u tegen de motie dan ondersteunt u de waarheid niet."

https://overijsselextra.nl/nieuws/7uIswrUC/enschedese-pvv-komt-met-motie-om-alsnog-antwoord-te-krijgen-op-nieuwe-vragen-vuurwerkramp

 

Opm.: EMLS

==========

De indiener van de motie heeft gelijk want wegkijken is geen optie. Een zichzelf respecterende gemeenteraad wil toch zo de geschiedenisboeken niet ingaan!

 

Elk Enschedese gemeenteraadslid is niet alleen aanspreekbaar en politiek-verantwoordelijk voor de genomen raadsbesluiten in het verleden en de totstandkoming daarvan doch ook aanspreekbaar en politiek-verantwoordelijk ten aanzien van alle raadsbesluiten en besluitvormingsprocessen uit datzelfde verleden van alle vorige gemeenteraden, derhalve dus ook van de raadsbesluiten  t.a.v. de periode van 1997 tot 13 mei 2000 en daarna.

 

Wat onderzocht de Commissie Oosting niet na de Vuurwerkramp van 13 mei 2000 en waarom niet ?

Wat is er door het O.M. en Rijksrecherche niet onderzocht en wat is niet voor de rechter gebracht en  waarom niet ?

Wat was de rol van de betrokken advocatuur voor en na de ramp van 13 mei 2000 ?

Waarom is ontlastend bewijsmateriaal t.a.v. Rudi Bakker bijna 22 jaar verborgen gehouden ?

 

Er zijn veel pogingen gedaan door Rudi Bakker om de zaak vlot te trekken en  te heropenen. Thans zijn er nog steeds zaken onder de rechter.

Op basis van juridische procedures zijn er  na 20 jaar WOB- documenten vrijgevallen waardoor een ander zicht is ontstaan t.a.v. de werkelijke oorzaken van de ramp en de causale verbanden.

 

Blijven wegkijken en zwijgen is dus geen optie. Niet voor de huidige Enschedese gemeenteraad doch ook niet voor de nieuwe burgemeester.

Loon van angst is nul. 

 

Aan de nieuwe burgemeester van Enschede en de Enschedese gemeenteraad de taak om op te houden met wegkijken maar de vragen die nog resten te beantwoorden omdat na 22 jaar het tijd wordt voor de volledige waarheidsvinding.

 

Zie 

https://overijsselextra.nl/uitgelicht/27xS29Ts/overheid-verzweeg-foute-wetgeving-na-vuurwerkramp

 

en

https://rudibakker.nl/      https://rudibakker.nl/blog/

 

en zie

https://emls.webnode.nl/news/dossier-vuurwerkramp-gaat-nederland-een-rechtsstaat-worden/

 

en zie ook

https://emls.webnode.nl/news/dossier-vuurwerkramp96/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=https%3A%2F%2Femls.webnode.nl%2Fnews%2Fdossier-vuurwerkramp96%2F