Dossier Vuurwerkramp // Nieuwe onthullingen................

28-01-2020 12:58

Nieuwe onthullingen bij Justitie in AD en regionale pers over beïnvloeding van inspectierapporten, meldingen binnen de IND, de Reclassering, en nog meer, het zat er aan te komen. Om dit als #klokkenluider aan de kaak te stellen is niet alleen moed nodig, maar je moet bereid zijn afscheid te nemen van je carrière. De meeste collega's kennen je niet meer. Na mondelinge waardering volgt de doofpot. Dan de externe melding, publieke verontwaardiging en vervolgens nemen toedekkingsmechanismen het snel weer over. In de #Vuurwerkramp zijn er talloze voorbeelden. Ik ben voorlopig nog niet uitgeschreven.

 

En het Huis Voor Klokkenluiders dan, dat dit alles had moeten oplossen? Het Huis is eerst jarenlang door Donner tegengehouden, door de TweedeKamer uitgekleed en door BZK om de zeep geholpen. Vanuit de ABD Algemene Bestuursdienst wordt het Huis ingericht door een Kwartiermaker en na iedere melding van misstanden steeds weer belast met een ABD-er. Bestuurders aan de top die in het verleden klokkenluiders kapot wilden maken. Alle meldingen van misstanden ten spijt. 'As-we-speak' is er zo'n operatie aan de gang. Dit dwingt mij om over fatsoensnormen heen te stappen en door te drukken. Het moet kennelijk pijn doen.

 

Bron : PvB

https://www.linkedin.com/posts/paulvanbuitenen_onthullingen-justitie-inspectierapporten-activity-6627870083169431552-rscY