Dossier Vuurwerkramp // Na de Minister van Binnenlandse Zaken negeert ook de Minister van Infrastructuur een uitspraak van Rechtbank Overijssel. Rudi Bakker richt zich opnieuw tot de rechterlijke macht wegens geen gevolggeven.

23-04-2021 17:03

De rechtbank Overijssel heeft op 23 juni 2020 uitspraak gedaan in het geschil Bakker (vuurwerk-classificatie) versus de Minister Infrastructuur en Waterstaat.

 

De Overijsselse rechtbank heeft in de overwegingen die hebben geleid tot het dictum en in het dictum zelf beslist en gelast aan de  Minister van Infrastructuur en Waterstaat om binnen 9 maand na verzending van de uitspraak alsnog op de aanvraag van de heer R. Bakker van 24 februari 2020 in rechte dient te beslissen.

 

Ondanks de duidelijkheid van de uitspraak heeft de minister zelfs ruim na 9 maanden niet beslist en het is daarom dat dit door Rudi Bakker wordt geduid als een vorm van minachting van de Algemene Wet Bestuursrecht, de WOB en de bestuursrechtelijke taken en uitspraken van de Nederlandse bestuursrechtsprekende rechters en in het bijzonder van de Rechtbank Overijssel en dat de minister blijkbaar geen tegenmacht duld.

 

Bakker kan zich daarnaast niet aan de indruk onttrekken dat de Minister tracht hem financieel uit te putten d.m.v. pepertuum mobiele herhalende besluitweigeringen.

 

Het weigeren om binnen de wettelijke termijnen of door de rechter bepaalde termijn te beslissen dient  te worden gekwalificeerd als misbruik van procesrecht, aldus Bakkers raadsman..

 

Bakkers raadsman stelt dat zijn cliënt volhardt in zijn beroep en verzoekt de rechtbank te Zwolle de minister te veroordelen in de proceskosten en aan de minister te gelasten onder oplegging van een dwangsom om binnen een door de Rechtbank te stellen termijn dat de Minister alsnog gevolg dient te geven aan de uitspraak van 23 juni 2020.

 

De rechtbank Overijssel heeft aan deze nieuwe zaakontwikkeling een nieuw zaaknummer toegekend onder mededeling aan partijen dat de zaak in spoed zal worden behandeld.

 

Zie ook :

https://rudibakker.nl/

en

https://drive.google.com/file/d/1BFrNi8wgxVSwkSLNXsx9WXq177xHTZeu/view

en

https://emls.webnode.nl/search/?text=vuurwerkramp&type=