Dossier Zoutwinning in De Hoeve // Gaan de zoutputten in Haaksbergen er komen of niet?

20-06-2022 16:25

Nu de zoutput bij Hengelo langzaam leeg raakt, maakt zoutwinningsbedrijf Nobian plannen voor 12 nieuwe boorplekken in Haaksbergen. Gaan die zoutputten er komen of niet? Daarover wordt later dit jaar een beslissing genomen door het ministerie van Economische Zaken, maar tot die tijd doen bewoners er alles aan om dat tegen te houden. Er zijn namelijk grote zorgen over verzakking en schade.

 

Bron : NPORADIO1.NL

https://www.nporadio1.nl/fragmenten/dijkstra-en-evenblij-ter-plekke/a7436d2f-280d-451b-957a-c08c2e13c2b6/2022-06-19-gaan-de-zoutputten-in-haaksbergen-er-komen-of-niet

 

Opm. EMLS

========== 

De consultatie van het wetsvoorstel tot aanpassing van de Algemene wet bestuursrecht naar aanleiding van een recent arrest van het Europees Hof van Justitie te Luxemburg is medio mei 2022 afgelopen. Vervolgens heeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in een advies aangegeven hoe hij denkt over dit wetsvoorstel. Het advies is kort en simpel: Dien het wetsvoorstel niet in, omdat dit zal leiden tot aanzienlijke vertraging bij de behandeling van omgevingsrechtelijke procedures.

 

Daarnaast is het een gegeven dat de omgevingswet nog steeds niet is vastgesteld.

Mede gelet ook op o.a. voornoemde omstandigheden doet Haaksbergen er verstandig aan geen beslissing nemen.

Een gemeentebestuur zit er primair voor het belang van haar inwoners.

Waarvan akte !