Dosssier Vuurwerkramp // Beschikking op verzoek - ontbreken van een wettelijke grondslag voor de publicatie van de gerechtelijke uitspraken in Nederland in vergelijking met de andere EU-Lidstaten.

24-01-2024 14:22

Besluit van 28 nov. 2023 van de Raad voor de Rechtspraak n.a.v. verzoek ontbreken van een wettelijke grondslag voor de publicatie van de gerechtelijke uitspraken in Nederland zulks In vergelijking met de andere EU-Lidstaten.

Er is 1 document aangetroffen dat betrekking heeft welke over de wettelijke grondslagen voor publicatie van de rechterlijke uitspraken gaat.

 

Aanleiding van het op rechtsgevolg gerichte rekest  aan het bestuur van de Raad voor de Rechtspraak was afkomstig van de juridisch adviseur namens Rudi Bakker te Enschede oud-eigenaar van Sef-VOF

 

 De voormalige eigenaar dhr. Rudi Bakker die 23 jaar lang zijn veroordeling aanvecht was er zeer recent er achter gekomen dat de belangrijkste uitspraak (van de arrondissementsrechtbank Almelo d.d. 20 april 2000) niet publiekelijk was gemaakt en ook niet digitaal is te vinden op LJN-en/of ECLI nummerring wat de vraag dan doet rijzen dat dan die uitspraak vonnis van de Arr.Rb-Almelo van 20 april 2000 (dhr. Bakker van SEF-VOF versus dhr. S van SEF-BV)  blijkbaar ook geen onderdeel heeft uitgemaakt van de latere beroep- en hogere beroepszaken bij de rechtbanken en Gerechtshoven en de Hoge Raad alsmede ook mogelijk aanleiding is voor de toenmalige Sef-VOF brandverzekeraar om te weigeren het afwikkelingsdossier aan Rudi Bakker te verstrekken omdat dit blijkbaar niet in rechte de afgelopen 24 jaar tijdens de gerechtelijke procedures is ingebracht door de betrokken advocaten. De betrokken advocatenkantoren (advocatenkantoor K. en advocatenkantoor D. en Advocatenkantoor L. weigeren de naam te noemen van hun verzekeraar van destijds…... 

 

 Wordt vervolgd....