Financiële regelgevers in de EU waarschuwen consumenten voor de risico’s van cryptoactiva

31-03-2022 14:15

De Europese toezichthoudende autoriteiten (EBA, ESMA en EIOPA – de ESA’s) waarschuwen consumenten dat veel cryptoactiva zeer risicovol en speculatief zijn. Ze zijn voor de meeste consumenten niet geschikt als belegging of als betaalmiddel.

 

Consumenten lopen een zeer reëel risico dat ze al hun belegde geld kwijtraken als ze deze activa kopen. Consumenten moeten zich bewust zijn van de risico’s van misleidende reclame, die vaak ook via sociale media en influencers wordt verspreid. Consumenten moeten met name op hun hoede zijn als er snelle of hoge opbrengsten worden beloofd, zeker als die te mooi lijken om waar te zijn.

 

Ook moeten consumenten zich ervan bewust zijn dat ze geen verhaal kunnen halen en geen bescherming genieten, aangezien cryptoactiva en bijbehorende producten en diensten volgens de huidige EU-regels inzake financiële diensten in de regel buiten de bestaande beschermingsregelingen vallen.

 

Bron : AFM.NL

https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2022/maart/esa-waarschuwing-crypto?utm_campaign=feb+2019&utm_source=Nieuwsbrief+professionals&utm_medium=email