Internet Dark-web en digitaal procederen. KEI ??

25-01-2018 13:25

Een secretaresse of ander persoon  van een advocatenkantoor die per ongeluk een phishing e-mail opent en/of privacygevoelige gegevens verstuurt naar de verkeerde persoon is al voldoende  om een inbreuk te kunnen plegen. Een dergelijk ongelukje is bijna niet te voorkomen. Daardoor kunnen gegevens gemakkelijk worden gebruikt om toegang te krijgen tot andere privégegevens, zoals internetbankieren of de social media profielen van overige werknemers/advocaten.

 

De risico’s zijn enorm en ook de bezoekende rechtzoekenden bezitten allen computers, laptops smartphones en tablets enz.  Dit is een vast gegeven. Overheden burgers, advocaten bedrijven en organisaties kunnen kunnen niet meer functioneren zonder die ict-vindingen. Zij zijn afhankelijk geworden van internet en dark-web.

 

Onlangs is gebleken dat er miljoenen computers, smartphones en laptops zijn die simpel zijn te kraken omdat de aanwezige chips een ontwerpfout bevatten waardoor de beveiliging niet meer op orde is. Door die computer-lek kunnen kwaadwillenden geheime en persoonlijke  gegevens opvragen van de gebruikers. Inbouw van software helpt niet want die wordt gewoon ontweken. Dat dit alles tot grote gevaren en allerlei problemen kan en zal leiden hoeft verder geen betoog. Echter het goed laten functioneren van onze samenleving is wel afhankelijk van veilige computers. Bestaan die wel ?

 

Is daarom ook digitaal procederen niet een brug te ver en een historische vergissing ?

 

==============================

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 25 januari 2018