Dossier Vuurwerkramp // ‘Klokkenluider’ PvB zal vanaf maandag 6 januari 2020 elke dag de naam bekend maken van een betrokkene bij de vuurwerkramp.

23-12-2019 08:07

Hij doet dat omdat hij vindt dat de overheid te weinig doet met zijn eigen onderzoek naar de oorzaak van de ramp.

 

‘Niemand had zin’

In een bericht dat hij verspreidde op sociale media beweert PvB dat hij “nieuwe documenten heeft gevonden en verrassende inzichten boven tafel heeft gehaald". Maar volgens hem zijn die steevast genegeerd door alle instanties: “Bijna overal ving ik bot. Politie, Openbaar Ministerie, het brandweerinstituut Fysieke Veiligheid, de gemeenteraad Enschede en de Tweede Kamer. Niemand had zin om mijn ontdekkingen te bekijken."

 

Elke dag namen

Vandaar dat PvB het nu over een andere boeg gooit. “Vanaf maandag 6 januari 2020 maak ik iedere dag via LinkedIn en Twitter de namen bekend van één of meerdere betrokkenen bij de ramp en de opsporing. Ik blijf dit doen totdat de overheid gepaste opvolging geeft. Bij uitblijven van die opvolging wordt rond 13 mei, tijdens de uitzending van een 80-minuten documentaire over de zoektocht naar de waarheid, het hele reviewrapport van 1.400 blz. openbaar gemaakt", zo stelt hij.

 

Falen

PvB deed in oktober van dit jaar aangifte tegen de Nederlandse staat en de gemeente Enschede wegens ‘ondermijning van de rechtstaat’ bij de afhandeling van de vuurwerkramp. In zijn ogen is de overheid niet alleen schuldig aan de ramp zelf, maar daarna ook aan het verdoezelen van het eigen falen, waardoor de verkeerden zijn gestraft.

 

Bron : Tubantia.NL

https://www.tubantia.nl/enschede/van-buitenen-elke-dag-nieuwe-namen-betrokkenen-vuurwerkramp~a12505d0/

 

 

=================================

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 23 december 2019