Lobby om regelgeving voor Ultra Bewerkt Voedsel door de mand gevallen.

03-06-2024 08:07

The Financial Times meldt in een uitgebreid artikel proberen grote voedselbedrijven de gevaren van geraffineerd en ultrabewerkt voedsel te verdoezelen en strengere regelgeving tegen te houden. Ruim 15 jaar geleden bedacht de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Monteiro de term 'ultrabewerkt voedsel'. Hiermee doelde hij onder meer op voedsel met veel toegevoegde conserveermiddelen, smaakstoffen en andere additieven. Sindsdien is er steeds meer onderzoek dat aantoont dat ultrabewerkt voedsel gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals obesitas, kanker en diabetes

 

Bron : FT.Com.

https://www.ft.com/content/0b9ad138-1867-439f-96a5-7986d5aa66ae?accessToken=zwAGGYj_mVsYkc8LmtE4GGdDn9OWpXmG1apmrg.MEUCIA91JVpISw3TJSrK_T31ZdqIq94x0D_g9zB3Q009n1zmAiEAt1S-MHD_X0gLHCSD2Q8iXDL-EAWyORCld-5V2t7K_DA&sharetype=gift&token=126cc448-0ae5-46ca-835b-7517ad43cfc5