Minister Grapperhaus en OM reageren nog niet op vuurwerkramprapport

21-06-2018 14:03

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gaat voorlopig niet reageren op het rapport over de vuurwerkramp van klokkenluider Paul van Buitenen. Van Buitenen stelt dat het Openbaar Ministerie (OM) de rechterlijke macht structureel heeft misleid om de overheid buiten schot te houden als schuldige aan de ramp op 13 mei 2000 in Enschede. De schuld moest volgens Van Buitenen in de schoenen geschoven worden van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks en/of een brandstichter. De overheid stuurde dat achter de schermen aan, zegt hij.

 

Een woordvoerder van de minister zegt dat ‘het primair aan het OM is' om de bevindingen nader te bestuderen. „We kunnen daar vanuit het ministerie op dit moment verder niets aan toevoegen.” Het OM zegt op haar beurt dat ze ‘nog geen kennis hebben kunnen nemen van het rapport’. „We zien het met belangstelling tegemoet en zullen de inhoud goed bestuderen.”

 

Woensdag noemden Kamerleden van SGP, SP en 50Plus de inhoud van het rapport schokkend. Ze willen een hoorzitting in de vaste Kamercommissie met Van Buitenen en enkele andere deskundigen.

 

Bij de ramp kwamen destijds 23 mensen om het leven, bijna 1000 mensen raakten gewond.

 

Bron: Tubantia.NL

https://www.tubantia.nl/regio/minister-grapperhaus-en-om-reageren-nog-niet-op-ramprapport~a62d52b6/ 

 

===========================

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 21 juni 2016