Nederlandse Tweede Kamer neemt wetten Netherlands Commercial Court aan.

09-03-2018 08:32

De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met wetgeving U verlaat Rechtspraak.nl (tweedekamer.nl) die Engelstalige rechtspraak mogelijk maakt. Hiermee is een volgende stap gezet in de oprichting van de Netherlands Commercial Court (NCC), een rechtbank gespecialiseerd in internationale handelsgeschillen.

 

Netherlands Commercial Court in Amsterdam

 

‘We zijn blij dat de wetten door de Tweede Kamer zijn aangenomen,’ reageert Frits Bakker (voorzitter van de Raad voor de rechtspraak). ‘Snel nadat de wetgeving ook door de Eerste Kamer is, kunnen we de eerste zaken behandelen bij de NCC. Praktisch gezien staat hiervoor alles in de steigers, maar deze wetgeving is cruciaal omdat het een wettelijke basis geeft om in het Engels te kunnen procederen.’

 

Amsterdam

 

De NCC wordt een bijzondere kamer van de Amsterdamse rechtbank en van het gerechtshof Amsterdam. Met de oprichting van de nieuwe rechtbank – waar het Engels de voertaal is – komt de Rechtspraak tegemoet aan een groeiende behoefte bij internationaal actieve bedrijven. De NCC biedt deze bedrijven een plek waar internationale handelsgeschillen worden opgelost binnen een redelijke termijn en tegen redelijke kosten.

 

Eerste Kamer

 

Alle politieke partijen stemden vandaag in met de nieuwe wetgeving. Voor de NCC van start kan gaan moet eerst nog de Eerste Kamer zich buigen over het wetsvoorstel.

 

Bron: Rechtspraak.NL

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Tweede-Kamer-neemt-wetten-Netherlands-Commercial-Court-aan.aspx?pk_campaign=redactie&pk_medium=e-mail&pk_source=nieuwsbrief&pk_keyword=nieuwsbrief

 

============================

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 9 maart 2018