Piet Hein Donner krijgt scriptieprijs naar zich vernoemd

25-10-2018 10:17

Van zijn collega's heeft Piet Hein Donner bij zijn afscheid een scriptieprijs naar zich vernoemd gekregen. De Raad van State heeft deze prijs ingesteld vanwege de verdienste van Donner als vice-president van de Raad de afgelopen zes en een half jaar en zijn bijdrage aan de democratische rechtsstaat.

 

Democratische rechtsstaat

 

De scriptieprijs is bedoeld om onderzoek te stimuleren naar de grondslagen en het functioneren van de democratische rechtsstaat. Masterscripties die zijn geschreven aan een universiteit in Nederland, Aruba of Curaçao en die gaan over een onderwerp dat betrekking heeft op de Nederlandse democratische rechtsstaat komen voor de prijs in aanmerking. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend en hieraan is een geldbedrag van € 2.500 verbonden. In november 2019 wordt de prijs voor het eerst uitgereikt in het gebouw van de Raad van State in Den Haag.

 

Officieel afscheid 31 oktober

 

Vice-president Donner treedt per 1 november terug als vice-president van de Raad van State vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van 70 jaar. Op woensdagmiddag 31 oktober 2018 neemt hij officieel afscheid in een besloten buitengewone vergadering van de Raad van State. Daarbij zijn Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en minister-president Rutte aanwezig. De Koning is voorzitter van de Raad van State. Hij bekleedt een ceremoniële functie. Koningin Máxima heeft zitting in de Raad van State. De dagelijkse leiding is in handen van de vice-president. Donner bekleedt deze functie sinds 1 februari 2012

 

Bron: Persbericht van RaadvanState.nl

https://www.raadvanstate.nl/pers/persberichten/tekst-persbericht.html?id=1189&summary_only=&category_id=8