Raad van State en coronavirus. De Raad van State heeft besloten zittingen van de Afdeling bestuursrechtspraak vooralsnog zoveel als mogelijk door te laten gaan. Zonder publiek, wel met aanwezigheid van de pers.

13-03-2020 13:41

Vanaf donderdag 12 maart gelden er nieuwe en aanvullende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze gelden vooralsnog tot en met 31 maart. Uiteraard handelt de Raad van State zoveel mogelijk in overeenstemming met die maatregelen. Wat betekent dit voor de zittingen van de Afdeling bestuursrechtspraak en de sociale evenementen?

 

Zittingen Afdeling bestuursrechtspraak

De Raad van State heeft besloten de zittingen van de Afdeling bestuursrechtspraak vooralsnog zoveel als mogelijk door te laten gaan.

 

Wel zullen de zittingen plaatsvinden zonder publiek. Dus alleen procespartijen die zelf direct betrokken zijn bij een zaak en hun gemachtigden hebben toegang tot de zittingszaal.

 

Komt u alleen om de zaak te volgen vanaf de publieke tribune? Dan wordt u dus in deze periode niet toegelaten tot de zitting. Daarmee wil de Raad van State voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd in de publieksruimte bij de zittingszalen en in de zittingszalen zelf aanwezig zijn. De pers blijft wel welkom.

 

De Afdeling bestuursrechtspraak bekijkt wel steeds of er aanleiding is sommige zittingen uit te stellen vanwege bijzondere omstandigheden. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gelden voor grote zittingen met veel appellanten en overige procespartijen en uit een bepaalde regio. Mocht het zo zijn dat de Afdeling bestuursrechtspraak besluit om zo’n zitting niet door te laten gaan, dan ontvangen alle partijen die direct betrokken zijn bij deze zaak uiteraard zo snel mogelijk bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Bron : Raad van State

https://www.raadvanstate.nl/actueel/nieuws/@120384/raad-van-state-en-coronavirus/