SAVE THE DATE 12 februari 2017: Debat Nationale Politie

14-12-2016 16:01

Op zondagmiddag 12 februari 2017 organiseert de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) in De Balie te Amsterdam een debat over de Nationale Politie.

 

Tijdens deze debatmiddag zal de voorzitter van de SMV, prof mr Pieter van Vollenhoven, de Publicatieprijs SMV uitreiken aan Michiel Princen voor zijn boek ‘De gekooide recherche’ (2015).

 

Naast Michiel Princen zullen prof mr Ybo Buruma (Radboud Universiteit Nijmegen, raadsheer bij de Hoge Raad en bestuurslid van de SMV), prof dr Arthur Ringeling (Erasmus Universiteit Rotterdam),  burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes, prof mr Paul Frielink (Radboud Universiteit Nijmegen, raadsheer Den Bosch en voorheen officier van justitie en advocaat-generaal) en prof mr Pieter van Vollenhoven (hoogleraar Universiteit Twente en voorzitter van de SMV) spreken over de politie, de uitvoering van haar taken en het toezicht op de politie.

 

Aan het einde van de middag zal een paneldiscussie plaatsvinden met onder anderen vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen.

Het debat begint om 13.00 uur

 

Bron: SMV

 

================================== 

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 14 december 2016