Vuurwerkramp aangifte tegen gemeente Enschede, politie Twente en OM Er zou onder meer sprake zijn van dood door schuld, valsheid in geschrifte, bedrog en misleiding van de rechter

01-11-2019 16:18

Bij politie in Enschede is afgelopen maandag aangifte gedaan van strafbare feiten gepleegd door de gemeente Enschede, Politie Twente en het Openbaar Ministerie voor, tijdens en na de Vuurwerkramp.

In de aangifte die eerder deze week geanonimiseerd openbaar is gemaakt staat onder andere dat er sprake zou zijn van dood door schuld, valsheid in geschrifte, bedrog, ambtsmisdrijven, misleiding van de rechter en ondermijning van de rechtstaat.

 

De aangifte is ingediend door vuurwerkramp klokkenluider Paul van Buitenen en drie belanghebbenden: oud-rechercheur van de Politie Twente Jan Paalman, de voormalige directeur van het vuurwerkbedrijf Rudi Bakker en brandweerweduwe Mathilde van der Molen.

 

Het viertal hoopt met de aangifte het Openbaar Ministerie te bewegen het onderzoek naar de Vuurwerkramp Enschede te heropenen. Na het vrijspreken van de vermeende verdachte André De Vries zijn er wel gelimiteerde onderzoeken geweest, maar ook in die onderzoeken zou, volgens de aangifte, zijn "toegewerkt naar het neutraliseren van nieuwe aanwijzingen."

 

Wanneer het Openbaar Ministerie een beslissing neemt is nog onbekend.

 

Bron : OverijsselExtra.NL

https://overijsselextra.nl/artikel/xtDVVNWb/vuurwerkramp-aangifte-tegen-gemeente-enschede-politie-twente-en-om