Dossier Vuurwerkramp // ( Up Date -3 ) Finale afwikkeling Enschedese Vuurwerkramp van 13 mei 2000 als agendapunt 20 jaar ongekend onrecht op de formatie-tafel.

11-06-2021 17:04

Rechtspraktijk BAWA heeft een brief naar informateur Hamer gestuurd. In deze brief wordt de informateur gevraagd om de vuurwerkramp in Enschede op 13 mei 2000 en de nasleep daarvan op de politieke agenda te zetten, om op deze manier de rechtsstaat een halt toe te roepen aan 20 jaar ongekend onrecht.

De focus moet hierbij liggen op de strafrechtelijke afwikkeling en de lopende procedures. Daarnaast vraagt de rechtspraktijk aandacht voor de (sociale) advocatuur en de rechtelijke toetsing aan de grondwet. Tot slot doet BAWA de oproep om een Constitutioneel Hof op te richten.

 

Onderwerp: Finale Afwikkeling Enschedese vuurwerkramp

Brief: Volledige brief -- zie hieronder

https://emls.webnode.nl/news/dossier-vuurwerkramp-rekest-aan-informateur-om-bovenstaand-onderwerp-als-politiek-agendapunt-onder-de-aandacht-te-brengen-bij-en-tijdens-de-kabinet-samenstelling-om-als-rechtsstaat-een-halt-toe-te-roepen-aan-20-jaar-ongekend-onrecht/

 

Bron: DeFormatiewijzer.NL

https://deformatiewijzer.nl/category/brieven-aan-informateur/

 

Zie ook: 

https://www.1twente.nl/artikel/730850/rudi-bakker-aan-informateur-hamer-neem-vuurwerkramp-mee-in-kabinetsformatie

https://rudibakker.nl/content/uploads/sites/3/2021/06/Verzoek-aan-Informateur.pdf

 

en

https://www.rtvoost.nl/nieuws/1937588/Oud-directeur-S-E-Fireworks-vraagt-informateur-vuurwerkramp-mee-te-nemen-in-kabinetsformatie

https://rudibakker.nl/2021/06/03/brief-aan-kabinetsinformateur-mariette-hamer-over-vuurwerkramp/

 

Inmiddel heeft mw. drs. M.I. Hamer bij brief  d.d. 7 juni 2021 Rudi Bakker en diens raadsman/gemachtigde bericht dat ondanks dat haar werk als informateur beperkt is in de tijd zij voor zover mogelijk Bakkers briefrekest in haar werk zal betrekken. Verder deelt zij mede dat Bakkers rekest ook in de volgende fase van de kabinetsformatie beschikbaar zal blijven voor degenen die daarbij zijn betrokken.


Lees meer op https://emls.webnode.nl/search/?text=vuurwerkramp&type=2

en zie 

https://rudibakker.nl/

 

================

Opm.: EMLS

De  Staatssecretaris, de Commissaris van de Koning, Provinciale Staten en gedeputeerde Staten van Overijssel hebben heden allen de nog door hun op rechtsgevolg gerichte te nemen vuurwerkramp-gerelateerde Awb.-beschikkingen verdaagd.