Dossier Vuurwerkramp Up-date // 1101 bladzijden review rapportage met 915 brondocumenten noopt na 18 jaar tot een parlementaire enquête

09-11-2018 16:47

Het 1101 blz.-tellende review van het Vuurwerkrampdossier-Enschede met bijgevoegd 915 brondocumenten van Paul van Buitenen toont aan dat klokkenluiders Rudi Bakker en Jan Paalman geen enkele blaam treft. 

 

De rol van alle betrokkenen waaronder ook begrepen de Nederlandse Rijksoverheid en  Enschedese gemeentebestuur, de onderzoekscommissie COV, het O.M. onderzoeksinstellingen, de toenmalige grondeigenaar en de advocatuur zal worden belicht. Bakker bereidt een herzieningsprocedure bij de Hoge Raad voor en daarnaast zullen civielrechtelijke-schadeclaim procedures worden ingeleid.

 

Inmiddels is bekend geworden dat de rechtszitting in de door de heer Bakker aangespannen rechtszaak tegen de gemeente Enschede de rechtszitting om openbaarmaking van alle stukken van de gedeeltelijke besloten (geheime) Enschedese Wvg-gemeenteraadsvergadering van 2 juni 1997 over recht van eerste koop SE Fireworks-locatie aan de Tollensstraat te Enschede zal plaatsvinden op vrijdag 16 november 2018 bij de Rechbank Overijssel te Zwolle.

 

 

Bronnen : https://t.co/hD5W6Fsf01

 

Zie ook :

https://emls.webnode.nl/news/groen-licht-tweede-kamer-hoorzitting-misstanden-vuurwerkramp-onderzoek-paul-van-buitenen/

https://rudibakker.nl/

https://rudibakker.nl/pdf/Hoorzitting_deken_orde_advocaten_10_09_2015.pdf

https://rudibakker.nl/media  

https://twitter.com/rudibakker

 

https://www.ftm.nl/

 

https://www.tubantia.nl/enschede/sp-vraagt-om-hoorzitting-over-de-vuurwerkramp~a71172bf/

 

https://www.rtvoost.nl/nieuws/301096/Vuurwerkramp-Enschede-kleine-20-jaar-na-dato-nieuwe-ontwikkelingen

 

https://devuurwerkramp.nl/en 

https://emls.webnode.nl/news/vuurwerkramp-het-enschedese-gemeentebestuur-zegt-dat-zij-de-notulen-van-het-ingelaste-besloten-geheime-gedeelte-van-raadsvergadering-van-2-juli-1997-niet-meer-kunnen-vinden-van-het-verslag-notulen-van-de-raadscommissievergadering-28-mei-1997-is-inmid/

 

 

Wordt vervolgd........

 

=============================== 

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 9 november 2018