Dossier Vuurwerkramp // In een lange zitting van de Meervoudige Kamer van de Raad van State stelde de Rapporteur-Staatsraad indringende vragen aan het verwerende Ministerie over de toepasselijke classificatie vuurwerk nationaal/internationaal

18-09-2020 16:37

De documenten waren gebruikt in een proefschrift die thans niet meer voorhanden zouden zijn bij het ministerie. De provenda was tevens Rijksambtenaar.

De zaak was aangespannen door R. Bakker die bij het ministerie informeerde waarom de documenten wel ter beschikking waren gesteld t.b.v. het schrijven van een proefschrift en aan hem als journalist werd geweigerd.

 

De gemachtigde van R. Bakker kreeg vooraf toestemming van de Voorzitter van de Kamer om ter zitting op donderdag 17 september een langer pleidooi te mogen houden dan gebruikelijk gelet op de ernst van de zaak.  

 

Naast de gemachtigde van het Ministerie voerde ook R. Bakker zeer uitgebreid het woord en pareerde ook daarbij de standpunten van de tegenpartij.

De Raad van State gaf aan te trachten om binnen zes weken uitspraak te doen.

 

Zie ook :

https://emls.webnode.nl/news/dossier-vuurwerkramp-rechtszitting-bij-raad-van-state-om-documenten-over-vuurwerkramp-enschede/

 

================================= 

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 18 september 2020