Voicemail, twitter- en emailberichten zijn ook onveilig voor rechters, advocaten, curatoren en politici. Digitaal procederen, een historische vergissing. Een brug te ver!

13-01-2017 16:05

Reeds in 2006  toonden een hackersgroep aan dat de stemcomputer te manipuleren was vanwege het feit dat een stemcomputer elektromagnetische straling afgaf. Daardoor was op afstand af te lezen op wie een kiezer had gestemd. Het stemgeheim was daardoor niet meer heilig en veilig want het kon worden aangetast. Vervolgens besloot de Nederlandse regering de stemcomputers af te schaffen en wordt er tot op heden weer met het rode potlood gestemd. En wat te denken van  de uitrol van umts en de daarbij behorende umts-antennemasten waardoor in elke huiskamer en kantoor bereik is waardoor het toetsenbord van elke huis-en/of kantoorcomputer is gehuld in een wolk van elektromagnetische straling afkomstig van de dichts bijstaande umts-antennemast. Naast mogelijke gezondheidsrisico’s (zie bijv. www.stopumts.nl) valt niet uit te sluiten dat elke toetsaanslag en klik op de muis is te volgen op afstand.

En niet te vergeten de actualiteit van het digitale geld (bitcoin) en de daarmee gepaard gaande  technieken van de crypto currencies die op korte termijn een rol gaat spelen in het financiële verkeer van de gevestigde partijen zoals overheden, banken, notaris-en accountantskantoren met de burgers en clientèle.  Het digitaliseren is tegen zijn eigen grenzen aangelopen. Dat leerde ook de Amerikaanse verkiezingen. Alleen de Russen de schuld te geven is te gemakkelijk. Vaak komt ook het hacken en lekken van binnenuit. 

 

Zeer recent werden een aantal socialmedia-accounts van Tweede-Kamerleden gehackt. Tweede Kamerleden zijn ook medewetgever. De meeste rechters en advocaten hebben geen atuele kennis van software en randware. De 'sleutel"van de ICT-achterdeur wordt beheerd door anderen.

Bezinnen en mogelijk terugschakelen behoort per direct door alle politieke partijen op hun agenda en die van de Tweede Kamer te worden gezet. Laat het niet op een historische vergissing aankomen !

 

Zie ook: https://emls.webnode.nl/news/digitale-gaten-kaas-digitaal-procederen-in-strijd-met-de-kernwaarden/

 

================================

EMLS

Utrecht / Haaksbergen, 13 januari 2017