Dossier Vuurwerkramp // Meer dan 20 jaar onder de rechter.....

26-03-2021 17:12

De Minister van Binnenlandse Zaken (BZK) heeft in de door Bakker aangespannen Archief-procedure tegen de Minister wegens het geen gevolg geven aan de uitspraak van de Rechtbank Overijssel de Rechtbank medegedeeld dat het Ministerie ervoor heeft gekozen het door Bakker ingediende Rekest door middel van deelbesluiten te behandelen. Voordeel voor Bakker, volgens de Minister, zou  daarbij zijn dat Bakker niet te hoeft te wachten tot de voorbereiding van een allesomvattend besluit op zijn integrale verzoek volledig voltooid is , maar alsdan direct kan profiteren van het beschikbaar komen van een deel van de gevraagde documenten. De Minister dient te beslissen op het Wob-rekest i.c. vordering om informatie over documenten welke is onderverdeeld in drie categorieën (Vuurwerkramp Enschede 2000 - wetgeving en classificatiesystemen gevaarlijke stoffen  - en vuurwerkramp Culemborg 1991)..

 

Mede aanleiding voor de Minister van Binnenlandse Zaken vormde de op 24 februari 2021 van de door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ECLI:NL:RVS:2021:399)  van de door Bakker gewonnen hoger-beroep zaak jegens de Minister van Infrastructuur waardoor de Minister van Binnenlandse Zaken zich geroepen voelde om zich opnieuw te moeten buigen t.a.v. de herbeoordeling over de wijze van zwart lakken  over de toepassing van art 11, tweede lid, van Wob in relatie tot oudere dossiers vuurwerkramp Enschede zoals door de Raad van State in haar voornoemde uitspraak van 24 februari jongstleden is vervat en o.a. is te lezen op:

https://emls.webnode.nl/news/dossier-vuurwerkramp74/

 

Zie o.a. ook:

https://emls.webnode.nl/news/dossier-vuurwerkramp-na-meer-dan-20-jaar-zijn-nog-steeds-alle-er-toe-doende-prangende-vragen-o-a-t-a-v-de-vuurwerkclassificatie-de-rol-van-de-advocatuur-en-verzekeringen-onbeantwoord-zijn-gebleven/

 

Wordt vervolgd.......